Lånetider och omlån

Normal lånetid är 28 dagar, men den kan också vara kortare, till exempel för tidningar och snabblån. Under sommarmånaderna får man ofta lite längre lånetid (gäller inte Snabblån). Omlån kan göras om ingen annan står i kö

För att kontrollera aktuella lånetider kan du ta kvitto vid lånet och/eller kontrollera återlämningsdatum genom att logga in på bibliotekets webbplats och Mina sidor.

Övertidsvarning via är en kostnadsfri extratjänst som påminner om att lånetiden snart går ut. Den innebär att du får en påminnelse ett par dagar innan lånetiden går ut via epost eller SMS. Du aktiverar denna vid inskrivning eller genom att logga in på webbplatsen och Mina sidor. Biblioteket tar inget ansvar för tekniska fel på tjänsten.

Du kan låna om dina lån 3(5) gånger.Observera att omlån måste göras innan lånetiden gått ut. Det går dock inte att låna om något som är reserverat av annan låntagare. Enklast lånar du om genom att logga in och gå till Mina sidor.

Observera att för omlån av fjärrlån måste du alltid kontakta biblioteket.

När det gäller lån av eböcker, eljudböcker och efilmer behöver du inte tänka på lånetiden, de krypteras när lånetiden är ute. De inte heller lånas om (är man inte klar kan man låna en gång till) och ger aldrig några inte heller ger några förseningsavgifter.

.