Skaffa lånekort för avdelningen för smidiga besök

Förskolor och dagbarnvårdare kan skaffa lånekort till sin avdelning. Det är gratis att låna och förskolan eller dagbarnvårdaren får inga förseningsavgifter eller ersättningsavgifter. Du får bara använda lånekortet när du lånar till barngruppen. Använd ditt privata kort till egna lån.

Med anledning av pandemin

Just nu erbjuds inte Sagostunder eftersom smittspridningen fortfarande påverkar bibliotekets verksamhet. Målet är att öppna upp steg för steg.

Sagostunder

Kom på sagostund på biblioteket. Vi inspirerar med rim, ramsor, sagor och en och annan sång. Passar för barn från 3 år. Du hittar aktuella sagostunder bland evenemangen här och bokar in förskolegruppen direkt via hemsidan.

Upptäck temapåsarna!

Boka de spännande, givande och roliga temapåsarna för 3-6 åringar som biblioteket anpassat och handplockat utifrån olika teman.
Det finns 13 olika temabokpåsar att låna. I varje påse är det 8–10 böcker, både bilderböcker och faktaböcker och ibland en kortare
kapitelbok.

Syftet med temabokpåsarna

Vi på biblioteket vill bidra till att lyfta fram viktiga och utvecklande ämnen som kan vara aktuella för förskolans verksamhet. Temabokpåsarna ska hjälpa er med ett relevant urval av böcker som ni kan arbeta med tillsammans med barnen.

Lånetid och bokning

Lånetiden för påsarna är 5 veckor. För att låna en påse kontakta: info.bibliotek@varmdo.se, ange vilken eller vilka av påsarna ni är intresserade av samt lånekortsnummer och vilken förskola och avdelning ni tillhör.

Teman som finns att låna:

• Naturen och hållbarhet
• Matte
• Språk
• Barns rättigheter
• Olika familjer
• Empati
• Känslor
• Vänskap
• Vår
• Sommar
• Höst
• Vinter
• Jul

Temapåsar för förskolan (pdf med samma text som här på hemsidan).