Skaffa lärarlånekort!

Lärarlånekortet gäller ett läsår i taget och används alltid vid lån av böcker för elevers läsning i skolan.

• Kom till Gustavsbergs bibliotek eller Djurö bibliotek för att skaffa ditt lärarlånekort. Bibliotekets personal hjälper dig att ordna detta.
  • Ta alltid med ditt fysiska lärarkort och pinkod när du besöker biblioteket med klassen.
  • Du måste kunna din fyrsiffriga pinkod när du använder låneautomaten. Behöver du ändra kod kan biblioteket hjälpa dig.
  • Du som lärare får inga försenings- eller ersättningsavgifter.
  • Lärarlånekortet får bara användas för lån av böcker som används i skolans undervisning.
  • Du kan inte fjärrlåna böcker på ditt lärarlånekort.

Undantag: Om eleven vill låna böcker för att läsa på sin fritid, hemma, använder de sitt eget lånekort.

Obs! Inför varje nytt läsår måste du uppdatera ditt lärarlånekort. Biblioteket hjälper dig med detta. E-posta oss för mer information.

Välkommen till Värmdö bibliotek - lånebesök är för alla årskurser i skolan.

• Boka tid för lånebesök via e-post: info.bibliotek@varmdo.se

• När du ska låna böcker på biblioteket tar du alltid med lärarlånekortet. Du behöver också använda din fyrsiffriga pinkod i låneautomaten.

• Du som lärare får inga försenings- eller påminnelseavgifter.

• Undantag: Om elever ska låna böcker för att läsa hemma på sin fritid använder de sitt eget lånekort.

• Obs! Inför varje nytt läsår måste du uppdatera ditt lärarlånekort. Biblioteket hjälper dig med detta. Kontakta oss via e-post här för mer information

Temalådor för låg- och mellanstadiet

För låg- och mellanstadiet finns det möjlighet att låna temalådor med 10-15 böcker om följande ämnen:

• Kroppen

• Vikingatiden

• Forntiden i Norden

• Vilda djur i Norden

• Rymden

• Värdegrund

Beställ via e-post.

Pandemin pågår

Just nu erbjuder vi inte boklek med bokgåva för 6-åringar.

Smittspridningen påverkar programutbud och verksamhet fortfarande.
Målet är att öppna upp bibliotekets verksamheter, steg för steg.

Men vi vill att alla 6-åringar ska få möjlighet att skaffa sitt lånekort och få en bok. Därför är alla barn födda 2015 välkomna till biblioteket med sin vårdnadshavare för att ordna lånekort och få en fin bokgåva.

Kom på boklek med bokgåva!

Förskoleklasser är välkomna till Värmdös bibliotek på boklek med bokgåva. Vi på biblioteket brukar också kalla dessa besök för 6-årsvisningar. Det är ibland första gången som barnet är på biblioteket, blir visad runt och får sitt första egna lånekort.

Elevens första lånekort

• Innan du bokar in tid till boklek med bokgåva ser du till att elevernas vårdnadshavare i förväg har fyllt i sitt barns låntagarinformation här under "Skaffa lånekort".
  • Alla elever och korrekt information finns då registrerat i bibliotekets datasystem när ni kommer på besök.
  • Ta med en klasslista med barnens namn och personnummer och ge till bibliotekspersonalen som då enkelt kan kan göra iordning de nya lånekorten.

Låna böcker till klassen

Du som lärare tar alltid med ditt fysiska lärarlånekort och pinkod när du besöker biblioteket med klassen och ska låna böcker.
Samtliga boklån till skolans läsning görs på ditt lärarlånekort. Du får inga förseningsavgifter på detta kort.

Om elever ska låna för att läsa hemma på fritiden använder de sitt eget lånekort.

Förboka din klass här via e-post.

Pandemin pågår

Just nu erbjuder vi inte bokpratsbesök för årskurs 1.

Bokprat för årskurs 1

Alla klasser i årskurs 1 erbjuds att komma till folkbiblioteket på ett roligt bokprat. Allt för att stimulera till mer läsning.

Samtliga boklån till skolans läsning under besöket görs på ditt lärarlånekort. Du får inga förseningsavgifter på detta kort.

Förbokas via e-post.

Pandemin pågår

Just nu erbjuder vi inte bokpratsbesök för årskurs 4. Pandemin som pågår påverkar programutbud och verksamhet fortfarande. Målet är att öppna upp bibliotekets verksamheter, steg för steg.

Bokprat och biblioteksbesök för årskurs 4

Årskurs 4 erbjuds ett inspirationsbesök på biblioteket med ett bokprat och lästips.

Förbokas via e-post.

Pandemin pågår

Just nu erbjuder vi inte bokpratsbesök för årskurs 8. Pandemin som pågår påverkar programutbud och verksamhet fortfarande. Målet är att öppna upp bibliotekets verksamheter, steg för steg.

Bokprat för årskurs 8

Boka besök på biblioteket med din årskurs 8. Ni får ett specialkomponerat bokprat med en massa bra lästips tillsammans med Värmdö biblioteks ungdomsbibliotekarie.

Boka besöket via e-post.