Kan jag föra över e-böcker från min dator?

Ja. Du behöver även då ha Aldiko installerat på din Android, gör därefter enligt nedanstående:

1. Installera Adobe Digital Editions på din dator (se instruktioner för att läsa e-böcker på PC/Mac). Auktorisera programmet med samma Adobe-ID som du använder i Aldiko och ladda därefter ner boken.

2. Koppla din Android till datorn med USB-kabel och se till att den är monterad som diskenhet, så att den kommer upp som en USB-enhet i Utforskaren. Det kallas även Filöverföringsläge eller Masslagringsläge på vissa apparater – se t ex instruktioner för Sony Xperia här. Konsultera gärna bruksanvisningen.

3. Leta upp mappen "My Digital Editions" på din dator (den ligger under "Dokument". Kopiera över bokfilen (den heter i regel [boktitel].epub eller [boktitel].pdf) till en valfri mapp på din Android.

4. Öppna Aldiko, gå via menyknappen uppe till vänster in på "Files" och bläddra dig fram till mappen där du lade bokfilen. Klicka på den och välj "Import".

5. Boken ska nu öppnas i Aldiko.

OBS: Enklare är förstås att ladda ner samma bok från biblioteket till varje apparat du vill läsa den på. Även detta kräver att du har auktoriserat samtliga apparater med samma Adobe-ID.

Nya böcker

Av: Grebe, Camilla
195232

sv-se