Nyhetsservice

Håll dig informerad om bibliotekens nyinköpta medier - prenumerera på vår Nyhetsservice!

Genom nyhetsservice kan du snabbt och direkt få information om de nya medier som biblioteken köper in inom dina intresseområden.

Det kan vara din favoritförfattare eller varför inte ett speciellt ämne. Kanske vill du ha ett meddelande varje gång biblioteket köper en ny CD-bok? Låter det intressant?

Du lägger själv in dina val i vår webbkatalog. Sedan får du ett meddelande om nyheter på e-post eller direkt till din inbox här på webben (Mina sidor - Mina meddelanden).

Meddelandet skickas till dig varje gång det kommit in nya titlar som motsvarar din sökning, med rubriken Träfflista.

1. Skapa en användare (om du inte redan har det) http://bibliotek.varmdo.se/web/arena/account

2. Kolla att du är inloggad som Arena-användare

3. Gå in på Utökad sökning (http://bibliotek.varmdo.se/web/arena/extended-search ) och sök efter det du är intresserad av (t ex Vuxen – Spänning – Ljudbok - av Anna Jansson)

4. Genomför sökningen

5. Spara sökningen och ge den ett namn (t ex ”Ljudböcker av Anna Jansson”) och eventuellt en beskrivning

6. Bocka för (=klicka i) rutan för Meddela mig om nya titlar

7. Välj om du vill ha meddelande i Arena (Mina meddelanden) eller på e-post, till den adress du har uppgett tidigare.

8. Gå in på Mina sidor om du vill se dina sparade sökningar. Här kan du också ändra om du vill ha nyhetsmeddelande eller inte.

9. Ett meddelande om nyheter utifrån den sökning du gjort skickas till dig varje vecka, med rubriken Träfflista.

OBS Gör inte sökningen alltför detaljerad. Om du får en enda eller ingen träff kommer Spara sökning inte att fungera.

Nya böcker
Av: Axfors, Anna