Regnbågsbiblioteket

Regnbågsbiblioteket

Välkommen till Regnbågsbiblioteket hos Värmdö bibliotek!

Värmdö bibliotek är en HBTQ-certifierad verksamhet med en normkreativ arbetsplan. Genom att arbeta med normkritik i verksamheten vill vi få fler att känna sig inkluderade och välkomna. Våra verksamheter ska vara platser där du känner dig sedd och respekterad oberoende av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, livsåskådning, funktionsförmåga, sexuell läggning eller ålder.

När vi använder regnbågsflaggan i våra rum är det för att signalera alla besökares rätt att känna sig trygga, sedda och respekterade oavsett vem de älskar eller attraheras av och hur de identifierar sig. Flaggan och regnbågshyllorna har därmed ett viktigt symbolvärde.

Som en del av bibliotekets inköpspolicy säkerställer vi att bibliotekets samlingar innehåller litteratur med genusperspektiv och litteratur som inte utgår från heterosexuella normer och normer kring kön och könsidentitet.

Här på Regnbågsbiblioteket får du söktips om hur du kan hitta litteratur med HBTQ-perspektiv i bibliotekets regnbågshyllor och i katalogen, information om vår HBTQ-certifiering, en ordlista med olika begrepp, samt boktips och nyinköpt litteratur.

Nya böcker med HBTQI+perspektiv

150158
Av: Svensson, Ingrid
148899
Av: Brun, Jonas
148713
Av: Lundholm, Anton
148224
Av: Lundholm, Anton
144262
Av: Andersson, Bitte
147439
Av: Lindgren, Håkan
147218
Av: Lindgren, Håkan
144263
Av: Frankel, Laurie
Mina sidor

Språk Språk

svenska svenska

Öppettider Öppettider

På gång

Djurö skola

Djurö bibliotek

 

 


Gustavsbergs bibliotek

Gustavsbergs bibliotek


Hemmesta bibliotek

Hemmesta bibliotek, Skoldatateket och Språkoteket


Ingarö bibliotek

Ingarö bibliotek